Lisäravinne Uutuksia Ihmettelemässä (Päivä 2)

Toisen päivän aamuna heräsin pienessä krapulassa, ja aamu olikin pakko ottaa ihan iisista. Kävin rauhallisesti syömässä aamupalaa, joka oli kyllä hotellissa erittäin laadukas ja maittava. Tälläisiä aamupaloja ei usein saa, joten iso plussa siitä Hilton hotellille!

Sen jälkeen jouduin hoitamaan vielä muutaman yllättävän työsähköpostin, ja kun pääsin konferenssialueelle oli kello jo lähempänä puolta päivää. Onneksi ei ollut mitään hätää, sillä konferessi sulkeutui virallisesti vasta klo 8 aikaa illalla. Aikaa oli siis ihan riittämiin, ja tavallaan ei oltu vielä edes niissä tärkeimmissä päivissä, joten ei ollut aivan niin tulen tärkeää, että kaikki tuli nähdyksi.

Toisena päivänä isolla esillä oli Fitness -puoli, johon oli kokoontunut paljon tämä alan ammattilaisia. En oli todellakaan mikään fitness tyyppi, sen huomaa jo vartalosta heti paikalla. Kuitenkin olen ihan kiinnostunut terveydestä, ja tiedän pari kaveria joille fitness on melkein koko elämä. Heidän kauttaa olen kuullut kaikenlaista, joten kyllä ihan mielelläni kävin katsomassa mitä siellä oli esillä terveyteen liittyen.

Hieman minua yllätti se, kuinka paljon lisäravinteita ja erilaisia ravintolisiä oli nähtävillä. Tuolloin 2014 isona juttuna oli selvästi arginiini -niminen aminohappo, jota kaupattiin monenkin firman puolesta. Nykyään se alkaa ilmeisesti saavuttaa jo Suomessakin jalansijaa, ja arginiinilisiä myydään kai täälläkin jo aika paljon, ainakin tämän Lisäravinnetiedon jutun mukaan. Itse en kuitenkaan ollut ennen tätä konferenssia ollut kuullutkaan arginiinista, joten se oli ihan uutta.

Muutenkin näitä lisäravinteita oli todella paljon esillä. Ja selvästi havaitsin sen, että niitä ei enään tehty vain urheilijoille tai suorituskyvyn parantamiseksi. Niitä alettiin selvästi kaupata yhä enemmän ihan tavallisille ihmisille, jotka halusivat parantaa terveyttään tai huolehtia vain ylipäätänsä terveydestään. Ennen muistan kun vain harvat söivät edes vitamiineja lisäravinteena. Nykyään minäkin syön d-vitamiinia joka päivä, ja monet tuttuni jotka eivät mitenkään edes treenaa tai mitään, hekin ovat alkaneet vuosien myötä syömään välillä mitä erilaisempia lisäravinteita, vain koska ovat lukeneet jostakin kuinka se tehoaa tähän ja tuohon vaivaan.

Muistan esimerkiksi kun monet kavereistani innostuivat kreatiinista muutama vuosi sitten, ja tuntui että yhtäkkiä kaikki alkoivat hyvin nopeasti tätä uutta löytöä käyttämään. Hetken päästä oli jo lähes itsestäänselvyys, että porukka otti kreatiinia.

No lisäravinteiden lisäksi esillä oli myös paljon uusia fitness -laitteita, jotka kyllä suurelta osin muistuttivat enemmän jotakin Ostosteeveen tuotetta kuin mitään vakavasti otettavaa laitetta. Näitä kai yritetään muutenkin tuoda markkinoille koko ajan lisää, mutta suurin osa epäonnistuu aika nopeasti. Näin olen ainakin ymmärtänyt.

Mitäs vielä. No tässäpä ne päivän tärkeimmät asiat olivatkin. Lisäravinteet olivat suuressa roolissa, ja niiden rinnalle erilaiset laitteet. Makeeta oli kyllä nähdä pari ihan kunnon bodaria näin livenäkin, sillä ne näyttävät oikeasti todella isoilta kun näkee ns. luonnossa. Telkkarin kautta ei tule sellaista samanlaista Vau -fiillistä, kuin tulee kun näkee heidät siinä edessä omin silmin.

Illan otin tänäpäivänä sitten vähän rauhallisemmin, ja annoin pääkopalle vähän lepoa, jota se kyllä tarvitsi. Kävin parin ruotsalaisen kolleegan kanssa syömässä yhdessä heidän suosittelemista ravintoiloista, johon he olivat kuulemma rakastuneet täysin edellisenä vuonna. Ja olihan se perhanan hyvää ruokaa! Se oli siis sellainen kunnon aito meksikolainen ravintola, jota ei oikein meillä Suomessa kyllä ole, toisin kuin tuolla rapakon takana. Näitä olisi kyllä makeeta saada enemmän tänne Suomeenkin, sillä onhan tuo aito meksikolainen ruoka ihan älyttömän hyvää. Ei vaan tahdo nuo meksikaanit oikein haluta raahautua kylmään pohjolaan vaikka itse kuinka haluaisin.

lisäravinnepäivä
On tällänen ruoka vaan niin herkkua…

Livahdin sitten kanssa aikaisin nukkumaan, ja kunnon yöunet teki oikein hyvää, kun seuraava päivä oli tavallaan tämän konferessin ensimmäinen isompi päivä, jolloin nähtävää riitti kyllä sitten koko päiväksi. Siitä seuraavassa postauksessa tarkemmin!

Leave a Reply