Päivä 1) Elektroniikka Uutuudet

Päivä yksi oli ensimmäinen 7 tulevasta päivästä, ja yleensä kongressesissa se päivä, jolloin ihmisillä on eniten energiaa, mutta mitään kauhean mielenkiintoista ei yleensä kuitenkaan ekoina päivinä esitellä. Näin oli jossakin määrin tässäkin tilaisuudessa, ja päivän suurin tapahtuma vaikuttikin olevan ns. Digiexpo, joka esitteli tulevia uutuuksia teknologia ja erityisesti kuluttajaelektroniinkan osalta.

Niinpä minäkin suuntasin sitten keskipäivän paikkeilla sinne, kun olin aamulla saanut hoidettua vielä viimeiset kiireelliset työjutut Suomeen.

Näytteillä

Esillä oli mitä hienompia viihde-elektroniikan laitteita, aina televisioista tulostimiin ja jopa auton lisäosiin asti. Nähtävää oli paljon, mutta samoin oli myös ihmisiä, joka hieman latisti intoa omalla kohdallani. Kaikkeen piti aina jonottaa, jos jotakin laitetta tahtoi päästä ihan omin kätösin hypistelemään, ja tuntui että suurin osa ajasta tuhraantui aivan muuhun kuin siihen itse ihasteluun.

Kuitenkin kokemus oli mielenkiintoinen, ja koin ja näin paljon uutta, mitä en tuolloin 2014 vielä ollut Suomessa nähnyt. Esillä olivat mm. ensimmäiset 3d tulostimet, joita voisi oikeasti nähdä kotikäytössäkin, ja sekä monenlaisia muutenkin uuttuuttaan hohtavia tulostinmalleja. Esillä oli mielenkiintoisesti myös tulostin, joka ei käyttänyt perinteisiä mustepatruunoita, vaan siinä oli käytössä kotelo, johon pystyi kaatamaan nestemmäistä mustetta. Tämä olisi paljon helpompi tapa vaihtaa tulostimien musteita kuin se nykyinen työläs mustekasettien osto, mutta tuleeko tuo malli sitten koskaan saataville, se jää nähtäväksi. Ainakaan vielä ei ole oikein ollut viitteitä, että tuota olisi aivan lähitulevaisuudessa näkyvissä.

Lisäksi muuten mielenkiintoisina esittelykohteina olivat mm. 4k telkkarit, jotka olivat tuohon aikaan todella uutta ja hienoa. Nykyään niitä alkaa nähdä jo tavallisten ihmisten kodeissa, mutta tuohon aikaan ne olivat jotakin aivan uutta ja hienoa, josta ei moni osannut edes vielä kotonaan haaveilla.

Avajaisiltajuhla

iltajuhla

Päivä huipentui illalla pidettyyn juhlaan, joka toimi myös eräänlaisena vapaampana avajaisjuhlana. Siellä me kongressiiin osallistujat pystyimme tutustumaan toisiimme, ja keskustelemaan näistä meitä yhdistävistä asioista. Valitettavasti osallistujat olivat hyvin dominoivasti vielä miehiä, ja naisia näkyi hyvin vähän muutakuin työntekijöiden puolelta. Toivotaan että jatkossa saisimme enemmän naisia, joita nämä asiat kiinnostaisivat.

Juhlat olivat kuitenkin muuten melko hienot, ja tarjoilut olivat aivan loistavat. Saimme ruoaksi mm. lohta ja mätiä, sekä juomaksi lasit shamppanjaa. Kaikki oli viimeisen päälle, ja kun unisena sänkyyn röjähdin päivän päätteeksi, oli fiilikset ensimmäisen päivän jälkeen oikein hyvät.

Leave a Reply